Mercedes-Benz eActros

Mercedes-Benz eActros

Ellastbil

Den första helt elektriska lastbilen från Merceds-Benz

Hållbar, framtidsorienterad, innovationsdriven och tyst: eActros är mycket mer än bara en lastbil. Förutom lastbilen med de klassiska tjänsterna innehåller eActros nya eConsulting-tjänsten och innovativa digitala lösningar. Detta för att komma en bit närmare målet för lokal utsläppsfrihet.

 • Räckvidd upp till
  400km
 • Snabbladda på
  100minuter
 • Effekt upp till
  400kW

Teknik och uppkoppling

 • Flexibel fordonsanvändning

  Med en yttre bullernivå på 60 decibel blir leveranser på natten möjliga under vissa omständigheter. Den elektriska driften gör dessutom att utsläppsbaserade körförbud kan undvikas.

  eActros är redan idag CO2-neutral ute på vägarna, vilket är bra både för omgivningen och för dig.

 • Mercedes-Benz eActrosMercedes-Benz eActros

  För tung distributionstrafik i stadsmiljö

  eActros kommer i två varianter, en med tre batterier och en med fyra. Varje litiumbatteri har en kapacitet på cirka 112 kWh, vilket betyder att den totala batterikapaciteten blir cirka 336 respektive 448 kWh. Detta gör det möjligt att köra sträckor på upp till 300 respektive 400 km.

 • Mercedes-Benz eActrosMercedes-Benz eActros

  Intuitiv laddning

  eActros laddningssystem har standardiserats för att göra laddningsprocessen så intuitivt som möjligt: Lägg i parkeringsbromsen, anslut CCS-Combo-2-kontakten till fordonets laddningshylsa (som låser sig automatiskt) och laddningen startar.

  Med en laddningseffekt på 160kw kan du på lite mer än en timme gå från 20 till 80% med tre batterier. Med fyra batterier blir tiden omkring en halvtimma. Laddningstiden påverkas bland annat av yttertemperatur, fordonets temperatur, batteriernas laddningsnivå och laddningsstationens laddningseffekt.

 • Mercedes-Benz eActrosMercedes-Benz eActros

  Körhjälpssystem för höjning av säkerheten

  Självklart kommer eActros med Mercedes-Benz Trucks beprövade körhjälpssystem. Systemen stödjer i synnerhet föraren vid körning i stadsmiljö med allt från assistenter för stabilitetsreglering, filhållning, uppmärksamhet och svängning via Active Brake Assist 5 och däcktryckskontroll till krängningsregleringsassistenter.

  För att göra arbetet i tung distributionstrafik säkrare är dessutom förarhytten utrustad med ett nytt brandlarm och larmsystem som i god tid varnar föraren vid en nödsituation.

Vi hjälper dig hålla verksamheten rullande

 • Serviceavtal

  Med ett bra serviceavtal får du inga överraskningar alls. ServiceComplete täcker allt som nybilsgarantin täcker plus alla slitdelar.

 • Fleetboard

  Med Fleetboard kan ni nå er fordonflottas fulla potential och sänka bränsleförbrukningen på samma gång.