Privatleasa din bil hos Bilia
Privatleasa din bil hos Bilia

Privatleasa din bil hos oss

Att leasa är ett bra alternativ till att köpa en bil. Du betalar en fast månadskostnad, samlar dina bilkostnader och slipper oroa dig för kostsamma serviceärenden.

Hos oss kan du dessutom teckna ett leasingavtal utan egen kontantinsats.

Upptäck fördelarna med privatleasing

  • Leasa och välj ny bil vart tredje år

  • Bekvämt bilägande till fast månadskostnad

  • Fri service i tre år

  • Inget krav på kontantinsats

Vilket bilmärke vill du leasa?

Läs mer om våra olika bilmärkens erbjudanden för privatleasing.

Frågor och svar om privatleasing

Hur fungerar privatleasing?

Privatleasing är ett alternativ för dig som vill hyra din bil istället för att äga den. Välj först modell, extrautrustning och planerad körsträcka. Dessa val ger dig då din slutgiltiga månadskostnad. Månadskostnaden kan påverkas av ändringar av körsträcka, ränta eller försäkringens förutsättningar. Leasingperioden hos Bilia tecknas vanligen på tre år.

Vad ingår i månadsavgiften?

Det varierar beroende på bilmärke och avtal. Läs mer om privatleasing på de olika bilmärkenas sidor här på bilia.se.

Hur beräknas månadskostnaden?

När vi kommunicerar en viss bilmodell till kampanjpris räknar vi ofta på en kontraktstid på tre år/3.000 mil och där service ingår. Men månadskostnaden kan variera beroende på eventuell kontantinsats, bilmodell mm. Kontakta oss om du vill ha ett prisförslag för en viss bilmodell.

Vilka avgifter kan tillkomma?

Utöver månadsavgiften betalar du Trafikverkets avgifter, fordonsskatt samt det drivmedel du tankar.

Om bilen utsätts för onormalt slitage kan du dessutom behöva betala en avgift när bilen lämnas tillbaka. Det kan till exempel handla om att bilen har körts längre än den avtalade körsträckan, att den inte är ordentligt rengjord vid återlämnandet, eller att den inte har servats i enlighet med avtalet. Övriga kostnader som tex. försäkring och självrisker kan skilja sig mellan olika varumärken. Kontrollera därför alltid vad som gäller för just den bil du har för avsikt att privatleasa.

Kan vem som helst privatleasa en bil?

För att få privatleasa en bil hos oss på Bilia krävs en godkänd kreditprövning.

Vilka modeller kan jag privatleasa hos Bilia?

Under varje bilmärke hittar du information om privatleasing av just det märkets bilmodeller.

Vad händer när tiden för leasingavtalet går ut?

När leasingavtalet går ut (vanligen efter tre år), behöver du bara returnera bilen och eventuellt välja en ny. Du behöver inte tänka på bilens andrahandsvärde.

Vad händer om jag inte servar bilen?

När du privatleasar en bil är det din skyldighet att lämna in den på service enligt tillverkarens rekommendationer. Om du inte servar bilen i enlighet med avtalet kan du bli tvungen att betala en avgift när du lämnar tillbaka bilen.

I vilket skick ska bilen vara när den lämnas tillbaka?

När bilen återlämnas vid avtalstidens slut ska bilen vara ordentligt rengjord, ut- och invändigt. Den ska också vara i ett sådant skick som man kan vänta sig av en bil som har underhållits och vårdats med omsorg under hela avtalstiden. Det innebär till exempel att den ska ha servats i enlighet med avtalet, ha all utrustning intakt och vara fri från skador, klistermärken med mera.

Om bilen har utsatts för onormalt slitage kan du behöva betala en avgift när bilen lämnas tillbaka.