Däck och fälg hos Bilia
Däck och fälg hos Bilia

Rätt däck, hjul och fälg till din bil

 • Fri hemleverans

  Fraktfri hemleverans av däck och hjul.

 • Räntefri delbetalning

  Räntefri delbetalning upp till 24 månader,

 • Stort utbud

  Däck och hjul från ledande varumärken.

Våra däcktjänster

Köp däck, hjul och fälg till din bil

 • Fälgar hos Bilia

  Aktuella erbjudanden

  Erbjudanden och bra priser på däck, fälg och kompletta hjul.
 • Sommardäck hos Bilia

  Sommardäck

  Ett brett utbud av sommardäck från marknadsledande varumärken.
 • Vinterdäck hos Bilia

  Vinterdäck

  Säkra dubb och friktionsdäck testade och godkända av billtillverkarna.
 • Sommardäck hos Bilia

  Sommarhjul

  Kompletta sommarhjul med däck på originalfälgar.
 • Vinterhjul hos Bilia

  Vinterhjul

  Kompletta vinterhjul med däck på originalfälgar.
 • Fälgar hos Bilia

  Fälgar

  Aluminiumfälgar och lättmetallfälgar från Volvo, Renault och Dacia Originaldelar.

Hittar du inte ditt bilmärke bland produkterna? Snart kommer vi att kunna erbjuda fälgar och kompletta hjul från samtliga av våra bilmärken online. Men inte riktigt än.

Till dess är du välkommen in till din närmaste anläggning för att se hela utbudet av fälgar och hjul till just din bil.

Hitta närmaste anläggning

Allt du behöver veta om däck

Hur länge kan jag lagra mina däck?

Nya däck som lagras rätt åldras först när du använder dem. Du kan tryggt köpa däck som är några år gamla. Mellan säsongerna ska däcken förvaras i svalt, mörkt och torrt utrymme utan kontakt med lösningsmedel så som olja, bensin eller smörjmedel.

Hur mäter jag mönsterdjupet på mina däck?

Mät mönsterdjupet på det mest slitna stället i däckets huvudmönster. Det finns speciella mätstickor man kan använda, men det går lika bra med en tumstock. Se bara upp så att du inte mäter där det finns en slitagevarnare, som är en liten upphöjning på 1,6 mm i huvudmönstret på personbilsdäck.

Hur ofta behöver jag kontrollera hjulvinklarna på bilen?

En gång per år eller var 1500 mil rekommenderas.

Kan jag blanda olika typer av däck på min bil?

Samtliga däck på en personbil ska vara av samma typ, man får alltså inte blanda dubbdäck, dubbfriavinterdäck och sommardäck på bilen.

Klimatet ställer höga krav

Vårt nordiska, och mycket varierande, klimat ställer höga krav på däcken. Regn ökar risken för vattenplaning, samtidigt som sikten minskar dramatiskt. Och på våta vägar är bromssträckan upp emot tre gånger så lång som på torrt väglag. Särskilt på vintern sätter vädret däcken på prov. Välj därför däck utefter det väglag du mestadels kör på – vått, torrt, slask, is eller snö. Och se till att ta det vackert oavsett väder!

Kvalitet för bästa säkerhet

Däck av hög kvalitet minskar både bromssträckan och bränsleförbrukningen. Men alla däck har olika egenskaper. Mjukare gummi ger bättre väggrepp men slits snabbare. Styvare stomme ger bra stabilitet men sämre komfort eftersom man känner av vägens ojämnheter mer. Tänk därför igenom vilka egenskaper du värdesätter allra mest.

Köp utefter körsätt

Ligger du länge på landsväg? Eller växlar du mellan motorväg och att sitta still i stadstrafiken? Ditt körsätt avgör val av däck. Kör du långa sträckor kan det vara skönt med ett däck som ger bästa möjliga komfort. Ett däck med bra rullmotstånd minskar både bränsleförbrukningen och påverkan på miljön. Kör du mycket i trafikerade miljöer bör du välja ett däck med den bästa bromssträckan. Och givetvis är däck med lång livslängd alltid värdefullt.

Tänk också på att ta väl hand om dina däck. Då håller de mycket längre. Då och då är det bra att kolla däcktryck och mönsterdjup, så däcken är i bra skick. Och du, kör försiktigt!

Lagar och regler för däck

Minsta mönsterdjup på vinterdäck och sommardäck

Sommardäck kräver enligt lagen 1,6 mm och vinterdäck 3 mm mönsterdjup. Vi på Bilia rekommenderar minst 3 mm på sommardäck och 5 mm på vinterdäck. Då vet du att du kör säkert med ett lagligt mönsterdjup hela kommande säsong.


När behöver jag vinterdäck?

Från 1 december till 31 mars måste vinterdäck användas vid vinterväglag. Det räknas som vinterväglag när det är snö, is, snömodd eller frost på hela eller delar av vägbanan. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april. Befaras det bli vinterväglag är det lagligt att köra med dubbdäck efter 15 april och innan 1 oktober. 

Måste alla däck på bilen vara av samma fabrikat/modell?

Vi rekommenderar absolut att ha likvärdigt grepp på alla fyra hjulen, men om inte alla däck behöver bytas ut så bör man åtminstone byta parvis. Detta för att de däck som sitter på samma axel ska vara i likvärdigt skick.

Om jag endast väljer att byta två däck på bilen, var ska dessa sitta?

Däck som bedöms ha bästa väggreppet ska alltid monteras baktill på bilen. Detta gäller fram-, bak- och fyrhjulsdrivna bilar.

Tre saker du bör tänka på - kvalitet, klimat och körsätt

Snåla inte på säkerheten när du köper nya däck. Däcken är en viktig säkerhetsutrustning och bilens enda kontakt med vägen. Väljer du däck utefter kvalitet, klimat och körsätt så är du redan en bra bit på väg.

Varför ska jag inte köra med dubbfria vinterdäck på sommaren?

Vinterdäck har mönster och gummiblandning som är anpassade för att fungera på vinterväglag samt när det är kallt ute. På sommaren ger dubbfria vinterdäck sämre väggrepp, längre bromssträcka och försämrad stabilitet vid en undermanöver.

EU-märkning av däck

Alla däck som säljs inom EU har olika märkningar som hjälper dig att jämföra däck och utvärdera deras egenskaper. Läs mer om däckmärkning här