Bilia volvo däckbyte

Boka däckbyte vinter- och sommardäck

S
Stäng

Låt oss hjälpa dig med ditt däckbyte. Vi är experter på däck, fälg och hjul. Boka en tid som passar dig, så hjälper vi dig tryggt och snabbt.

 • Experter på däck, fälg och hjul

 • Välj mellan 140 anläggningar

 • Se nästa lediga tid direkt

Fördelar med däckbyte hos Bilia

 • Kontroll av lufttryck

  Vid däckbyte kontrollerar och justerar vi även däckens lufttryck. Rätt lufttryck ger lägre bränslekostnad, bättre köregenskaper och förlänger däckets livslängd.
 • Vi mäter mönsterdjupet

  För din trygghet mäter vi även mönsterdjupet på dina däck. Är däcken slitna meddelar vi dig och hjälper till att hitta nya däck som passar din bil.
 • Däckbyte ingår i däckhotell

  Checka in dina däck på Bilia Däckhotell, så förvarar vi dem åt dig under optimala förhållanden. Rengöring och däckbyte ingår i priset.

Vad kostar ett däckbyte/hjulskifte?


Prisgrupp 1   Prisgrupp 2   

495 kr      595 kr     

*Prisgrupp baseras på bilmodell och hjulstorlek.

Lagar och regler för däckbyte

 • Minsta mönsterdjup på vinterdäck och sommardäck

  Sommardäck kräver enligt lagen 1,6 mm och vinterdäck 3 mm mönsterdjup. Vi rekommenderar minst 3 mm på sommardäck och 5 mm på vinterdäck. Då vet du att du kör säkert med ett lagligt mönsterdjup hela kommande säsong.


  När behöver jag byta till vinterdäck?

  Från 1 december till 31 mars måste vinterdäck användas vid vinterväglag. Vinterväglag räknas när det är snö, is, snömodd eller frost på hela eller delar av vägbanan. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april. Befaras det bli vinterväglag är det lagligt att köra med dubbdäck efter 15 april och innan 1 oktober.

Vanliga frågor om däckbyte

Vilka bilmärken byter ni däck på?

Vi hjälper dig med däckbyte på alla bilvarumärken. Även de märken som vi inte säljer. 

När behöver jag byta till vinterdäck?

Från 1 december till 31 mars måste vinterdäck användas vid vinterväglag. Vinterväglag innebär underlag som snö, is, snömodd eller frost på hela eller delar av vägbanan. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april. Befaras det bli vinterväglag är det lagligt att köra med dubbdäck efter 15 april och innan 1 oktober.

Var kan jag göra ett däckbyte?

Vi har anläggningar och kan hjälpa dig med däckbyte på flera orter i Sverige. Hitta din närmsta anläggning här.

Om jag endast väljer att byta två däck på bilen, var ska dessa sitta?

Däck som bedöms ha bästa väggreppet ska alltid monteras baktill på bilen. Detta gäller fram-, bak- och fyrhjulsdrivna bilar.

Kan jag förvara mina däck hos Bilia?

Hos oss kan du förvara däcken i optimala förhållanden. Det förlänger däckens livslängd och håller gummit färskt. I däcktvätten rengör vi däck och fälgar från smuts, som annars förkortar däckens livslängd. Vi kontrollerar däckens mönsterdjup och lufttryck. Vi fotograferar även däck och fälg för att se om vi bland annat hittar eventuella skador. Gör vi en bedömningen att de är slitna och behöver bytas ut kontaktar vi dig. Sen när det blivit dags att byta däck så påminner vi dig. Allt du behöver göra då är att boka en tid för däckbyte, så tar vi hand om resten.

Hur ofta behöver jag göra en hjulinställning?

Vår rekommendation är att göra en hjulinställning en gång per år eller var 1.500 mil. Värt att tänka på att är om du har råkat köra över en trottoarkant eller liknande kan det även vara bra att komma in. Vi finns här för dig. 

Läs mer och boka hjulinställning.
Finns det möjlighet att köpa däck och fälg hos er?

Ja, som auktoriserad återförsäljare är vi experter på däck med ett stort sortiment på både sommar- och vinterdäck, fälgar och kompletta hjul. Du kan även välja att få ditt köp hemlevererat.

Ta del av vårt utbud inom däck, fälg och hjul här.