Om oss på Bilia -

Om oss på Bilia

Vår historia

 • 1920-1960-tal

  De första återförsäljarna, av det som idag är Bilia, grundades under 1920-talet, bland andra Automobilfirma Ernst Nilson & Co i Stockholm och AB Bil & Truck i Göteborg.  
   
  Under 1930-1950-talen grundades flera av de bilåterförsäljare som senare kom att ingå i Bilia. De flesta var små familjeägda företag. 1967 bildade AB Volvo dotterbolaget Volvator för att köpa upp återförsäljare som riskerade att inte överleva generationsskifte i familjeföretaget.

 • 1970-1990-tal

  Under 70- och 80-talen expanderade Volvator i Sverige och tog sig även in på de danska och tyska marknaderna. I samband med börsintroduktionen 1984 bytte moderbolaget Volvator namn till Catena. 1997 bytte hela koncernen namn till Bilia, ett namn som sedan tidigare fanns på delar av återförsäljarverksamheten.

  Vid det laget hade vi försäljning av personbilar, lastbilar och entreprenadmaskiner i elva länder. 

 • 2000-2020-tal

  2003 delade Bilia ut affärsområdet lastbilar och entreprenadmaskiner till AB Volvo, för att koncentrera Bilias verksamhet till personbilar och lätta transportbilar på den nordiska marknaden.

  2021 tog Bilia återigen steget in på marknaden för tunga lastbilar. Varumärkesportföljen utökades till ett tjugotal bilvarumärken och flera märkesoberoende affärer introducerades.  

 • Bilia idag

  Idag är Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Vi erbjuder service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och fälg, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 160 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige. 

   

Vad vill du läsa mer om?

 • Anställd på BiliaAnställd på Bilia

  Jobba hos oss

  Bli en del av Biliafamiljen. Här kan du se alla lediga jobb på hela Bilia och läsa hur det är att arbeta hos oss.


  Se lediga jobb