Om oss på Bilia -

Om oss på Bilia

<0 class="title 0-size left theme-color hero-title title-text" data-v-c7b4a6d4 data-v-70ba40e3>Vår historia
 • 1920-1960-tal

  De första återförsäljarna, av det som idag är Bilia, grundades under 1920-talet, bland andra Automobilfirma Ernst Nilson & Co i Stockholm och AB Bil & Truck i Göteborg.  
   
  Under 1930-1950-talen grundades flera av de bilåterförsäljare som senare kom att ingå i Bilia. De flesta var små familjeägda företag. 1967 bildade AB Volvo dotterbolaget Volvator för att köpa upp återförsäljare som riskerade att inte överleva generationsskifte i familjeföretaget.

 • 1970-1990-tal

  Under 70- och 80-talen expanderade Volvator i Sverige och tog sig även in på de danska och tyska marknaderna. I samband med börsintroduktionen 1984 bytte moderbolaget Volvator namn till Catena. 1997 bytte hela koncernen namn till Bilia, ett namn som sedan tidigare fanns på delar av återförsäljarverksamheten.

  Vid det laget hade vi försäljning av personbilar, lastbilar och entreprenadmaskiner i elva länder. 

 • 2000-2020-tal

  2003 delade Bilia ut affärsområdet lastbilar och entreprenadmaskiner till AB Volvo, för att koncentrera Bilias verksamhet till personbilar och lätta transportbilar på den nordiska marknaden.

  2021 tog Bilia återigen steget in på marknaden för tunga lastbilar. Varumärkesportföljen utökades till ett tjugotal bilvarumärken och flera märkesoberoende affärer introducerades.  

 • Bilia idag

  Idag är Bilia en helhetsleverantör av allt som rör bilägandet. Tjänsteutbudet inom serviceaffären har utvecklats under åren och idag erbjuder vi utöver försäljning av nya och begagnade bilar även drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck, däckhotell, fälgrenovering, billtillbehör, bilvård, service och reparationer, lack- och glasbehandling och plåtarbeten. 

   

Vad vill du läsa mer om?

 • Anställd på BiliaAnställd på Bilia

  Jobba hos oss

  Bli en del av Biliafamiljen. Här kan du se alla lediga jobb på hela Bilia och läsa hur det är att arbeta hos oss.


  Se lediga jobb