Mercedes-Benz Actros 5

Mercedes-Benz Actros 5

En lastbil i framkant

Nya Actros lever upp till de ständigt ökande kraven inom tung distributionstrafik bättre än någonsin. Med högre effektivitet, med unik komfort, och föredömlig tillförlitlighet. En lastbil som redan idag gör det andra fortfarande bara pratar om. 

Teknik och uppkoppling

 • En självkörande lastbil

  Nya Mercedes-Benz Actros är fullmatad med smart teknik som gör din resa säkrare. Bland annat kan du här njuta av systemet Active Drive assist och mirrorcams. Active drive assist hjälper till att styra bilen och se till att du håller dig mellan strecken i vägen. Mirrorcams ersätter de traditionella backspeglarna och du har kameror istället.

 • Interiördesign och exteriör

  Såväl under körning som i pauser: Interiören i nya Actros visar hur motivationen inför det ansträngande jobbet i fjärrtrafik och tung distributions­trafik kan bli ännu starkare. Med sina förarhytter har nya Actros ett alternativ för praktiskt taget alla behov inom fjärrtrafik och tung distributions­trafik. Den perfekta kombinationen av design och praktiska funktioner framhävs också av den markanta exteriören.

 • Predictive Powertrain Control

  Med Predictive Powertrain Control som nu ingår som standard kan du köra ännu mer ekonomiskt, både på motorvägar och på landsvägar. Systemet integrerar ett körsätt som är anpassat till topografin i växlingsautomatiken, vilket i kombination med den exakt anpassade växlingsstrategin möjliggör bränslebesparingar på upp till 5 %. De nya, utökade funktionerna hos den GPS-styrda farthållaren Predictive Powertrain Control gör att fördelarna med systemet nu också kan utnyttjas på landsväg. Förutom ett satellitbaserat positionsbestämningssystem använder Predictive Powertrain Control även exakta kartor i 3D.

 • Active Brake Assist 5

  Den femte generationen av detta system hjälper föraren genom att under optimala förutsättningar inom systemets begränsningar utföra en full inbromsning om det registrerar stillastående eller rörliga föremål och en delinbromsning eller full inbromsning om fotgängare i rörelse registreras. Därigenom kan olyckor i bästa fall förebyggas helt, eller så kan systemet minska svårighetsgraden hos en eventuell olycka.

 • Active Drive Assist

  Det nya förarassistanssystemet höjer komforten och avlastar föraren, ökar säkerheten och minskar risken för att bli påkörd bakifrån. Systemet kopplar samman funktioner från individuella system på ett unikt sätt och möjliggör delautomatisk körning.

  Som komplement till avståndshållarassistenten med stop-and-go-funktion kan Active Drive Assist hålla det inställda avståndet till framförvarande fordon genom att självständigt bromsa och accelerera. Körfältsassistenten och den elektriska servotwin-styrningen ansvarar för aktiv positionsförändring av lastbilen i sidled i körfältet.

 • MirrorCam

  I stället för vanliga backspeglar är nya Actros utrustad med innovativa, aerodynamiska backspegelkameror. Detta sparar upp till 1,3 % av bränsleförbrukningen och ger optimal sikt bakåt samt i området vid A-stolpen. Backspegelkameran bidrar även till ökad säkerhet vid rangering, svängning och filbyte genom att låta kamerabilden svänga med.

  Kamerasystemet består av två högupplösta, fällbara kameror som är monterade i den övre takramen. Bilderna visas på två stora färgskärmar i området vid A-stolpen. 

Vi hjälper dig hålla verksamheten rullande

 • Serviceavtal

  Med ett bra serviceavtal får du inga överraskningar alls. ServiceComplete täcker allt som nybilsgarantin täcker plus alla slitdelar.

 • Fleetboard

  Med Fleetboard kan ni nå er fordonflottas fulla potential och sänka bränsleförbrukningen på samma gång.