Volvo XC40 Recharge

Privatleasa Volvo XC40 Recharge

Privatleasa Volvo XC40 Recharge

XC40 T4 Recharge Inscription Expression

Privatleasing från 5.795 kr/månad

Boka provkörning via formuläret längre upp på sidan. 

Privatleasing: Gäller från 211001 – 211031 med reservation för slutförsäljning, gäller modellår 2022. Privatleasing är beräknat på 0 kr i kontantinsats och 1000 mil /år. Försäkring tillkommer.

Volvos första eldrivna SUV

Den helt eldrivna SUV:en Volvo XC40 Recharge ger dig en riktigt bra körglädje samtidigt som den skyddar det som är viktigt för dig och även din framtid.

Volvo XC40 Recharge från 702 500 kr

4.9s

+400km

40min

408hk

0-100 km/h räckvidd
~80% laddat
ren elkraft

Hur länge håller batteriet?

När batteriet är har det en beräknad räckvidd på över 400 km* vid blandad körning. Den faktiska kapacitet på batteriet är 78 kWh. Räckvidden beror på hur du kör men även  utomhustemperatur, väder, vind, topografi och vägar spelar in. Dessutom påverkas räckvidden av hur mycket el du använder till andra funktioner i bilen, exempelvis uppvärmning och nedkylning av bilen. För att förlänga räckvidden rekommenderar vi dig att värma upp eller kyla ner bilen innan körning. Ett annat tips är att välja till en värmepump som sparar värdefull energi.

Förutsatt att du har bra tillgång till laddning borde inte räckvidden vara ett problem i din vardag. Antagligen kommer du ladda batteriet när bilen är parkerad och där det finns möjlighet att ladda – hemma, på jobbet eller i stan. 

* Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Hur lång tid tar det att ladda XC40 Recharge?

Det beror på vilken anslutning du har för uppladdningen av bilen. Om du dagligen ska ladda bilden behöver du installera en laddbox, detta minskar tiden för laddning men är framförallt ett säkrare alternativ. En laddbox på 11 kW ger dig en laddtid på cirka 5,5 timmar, eller 60 km räckvidd per timma du laddar. Ett vanligt eluttag ska endast användas i nödfall. En sådan uppkoppling tar cirka 30–55 timmar att ladda ett tomt batteri upp till 80 procent. Eller, omkring 7,5–14 km räckvidd per timme laddning.

Vad blir kostnaden att ladda batteriet?

Kostnaden för elektricitet varierar och beror på lokala förhållanden, däremot är kostnaden betydande lägre jämfört med bensin eller diesel. En lägre bränslekostnad är en av fördelarna med att byta till en elbil. Det går att få ytterligare lägre kostnader genom att ställa in din XC40 Recharge att ladda när eltarifferna är lägst, oftast på natten. 

Kan jag ha en dragkrok på XC40 Recharge?

Ja, XC40 Recharge kan du utrusta med dragkrok och maximala släpvagnsvikten är hela 1500 kg.

Varför rekommenderar ni att ladda till 80% istället för 100%?

Vi rekommenderar att ladda batteriet till max 80%, inte 100% eftersom det kortar ner batteriets livslängd. Det minskar även laddtiden, då de sista 20% tar längre tid att ladda. 

Vilken utrustning behöver jag?

För att ladda Volvo X40 Recharge effektivt och säkert hemma behöver du en behörig elektriker installera en laddbox. Prata med oss så hjälper vi dig med att rekommendera en laddbox som passar för ditt behov. 

  • Volvo XC40 Recharge. Foto.
  • Volvo XC40 Recharge. Foto.
  • Volvo XC40 Recharge. Foto.