Lackbehandling

Lacken utsätts dagligen för påverkan av UV-strålar, nederbörd, smuts, vägsalt m.m. När ytan utsätts för slitage förlorar lacken sina skyddande egenskaper vilket i sin tur gör att färgen bleknar och att rostskador uppstår.

Ett unikt lackskydd med 6 års garanti

En lackbehandling kan motverka ett för tidigt åldrande av din bil och få den trista ytan att skina igen. Behandlingen skyddar lacken under en lång tid och gör den mer motståndskraftig mot yttre påverkan. Bilen blir lättare att rengöra och det fastnar mindre smuts på lacken. Du kan avfetta och tvätta bilen som vanligt utan att lackbehandlingen påverkas, dessutom slipper du vaxa bilen. Vi lämnar 6 års systemgaranti på behandlingen, under förutsättning att återbehandling görs var 18 månad.

Bilia lackbehandling steg-för-steg

Vi börjar behandlingen med att tvätta och avfetta bilen. Därefter öppnas porerna som finns i lacken upp genom polarisering, en metod som skapar en positiv laddning på lackens yta.

Lackskyddet som därefter appliceras innehåller teflon. Teflonet har en negativ laddning och drar magnetiskt in i porerna och låser lacken via jonbildning.

Lacken får en härdad yta med såväl djupare glans och lyster som avsevärt förbättrar motståndskraft mot smuts och oxidation.
På icke fabriksnya bilar behövs det iblands utföras en maskinpolering innan lackbehandlingen kan utföras. Detta till en kostnad av 995:-.

Liten bil
Renault Clio, Renault Mégane,
Renault Twingo, Volvo C30, Volvo S40, V40,
Volvo S60, Volvo C70
Ny lackbehandling: 2.995:-
Återbehandling: 2.495:-

 

Mellan bil
Renault Scénic, Renault Laguna,
Renault Mégane Touring, Volvo V50,
Volvo V70, Volvo XC70, Volvo S80,
Volvo V60
Ny lackbehandling: 3.495:-
Återbehandling: 2.995:-

 

Stor bil
Renault Espace, Renault Koleos,
S90, V90, V90 Cross Country, Volvo
XC90, Volvo XC60
Ny lackbehandling: 3.995:-
Återbehandling: 3.495:-

Priset för återbehandling gäller inom 18 månader efter första behandlingstillfället. Vid lackbehandling behöver vi bilen i 2 dagar.

Vill du boka tid?

Vill du boka tid?

Ring Bilia Nu på 0771-400 000 så hjälper vi dig dygnet runt.