Lackbehandling

Lackbehandling

Lacken utsätts dagligen för påverkan av UV-strålar, nederbörd, smuts, vägsalt m.m. När ytan utsätts för slitage förlorar lacken sina skyddande egenskaper vilket i sin tur gör att färgen bleknar och att rostskador uppstår.

Lahega Toughguard

Volvo Original Lackskydd utgörs av Lahega Toughguard – det enda av Volvo godkända lackskyddet med som innebär bibehållen lackgaranti.

Ett unikt lackskydd med 6 års garanti

En lackbehandling kan motverka ett för tidigt åldrande av din bil och få den trista ytan att skina igen. Behandlingen skyddar lacken under en lång tid och gör den mer motståndskraftig mot yttre påverkan. Bilen blir lättare att rengöra och det fastnar mindre smuts på lacken. Du kan avfetta och tvätta bilen som vanligt utan att lackbehandlingen påverkas, dessutom slipper du vaxa bilen. Vi lämnar 6 års systemgaranti på behandlingen, under förutsättning att återbehandling görs var 18 månad.

Vår lackbehandling steg-för-steg

  1. Vi börjar behandlingen med att tvätta och avfetta bilen. Därefter öppnas porerna som finns i lacken upp genom polarisering, en metod som skapar en positiv laddning på lackens yta.
  2. Lackskyddet som därefter appliceras innehåller teflon. Teflonet har en negativ laddning och drar magnetiskt in i porerna och låser lacken via jonbildning.
  3. Lacken får en härdad yta med såväl djupare glans och lyster som avsevärt förbättrar motståndskraft mot smuts och oxidation.

 

Liten bil
Dacia Sandero, Renault Clio, Renault Twizy, Renault Zoe,
Volvo C30, Volvo V40, Volvo V40 Cross Country

Ny lackbehandling: 3.495 kr
Återbehandling: 2.495 kr

Mellan bil
Dacia Duster, Dacia Logan, Renault Captur, Renault Kangoo, Renault Mégane, 
Volvo S60, Volvo V60, Volvo V60 Cross Country, Volvo V70, Volvo XC40, Volvo XC70

Ny lackbehandling: 3.995 kr
Återbehandling: 2.995 kr

Stor bil
Renault Alaskan, Renault Espace, Renault Kadjar, Renault Koleos, Renault Master, Renault Scenic, Renault Talisman, Renault Trafic,  
Volvo S90, Volvo V90, Volvo V90 Cross Country, Volvo XC90, Volvo XC60

Ny lackbehandling: 4.495 kr
Återbehandling: 3.495 kr

 

På icke fabriksnya bilar behövs det ibland utföras en maskinpolering innan lackbehandlingen kan utföras. Detta till en kostnad av 995 kr.

Vill du boka tid?

Vill du boka tid?

Ring Bilia Nu på 0771-400 000 så hjälper vi dig.