Privatleasa Volvo XC40 hos Bilia
Privatleasa Volvo XC40 hos Bilia

Upptäck fördelarna med privatleasing

Att privatleasa är ett bra alternativ till att köpa en bil. Du betalar en fast månadskostnad, får alla bilkostnader samlade på en faktura och du slipper oroa dig för kostsamma serviceärenden.

Hos oss kan du dessutom teckna privatleasing utan egen kontantinsats.

Ingår när du privatleasar ny Volvo hos oss

  • Privatleasa och upplev ny Volvo vart tredje år

  • Bekvämt bilägande till fast månadskostnad

  • Fri service

  • Inget krav på kontantinsats

Frågor och svar om privatleasing

Hur fungerar privatleasing?

Privatleasing är ett alternativ för dig som vill hyra din bil istället för att äga den. Välj först modell, extrautrustning och planerad körsträcka. Dessa val ger dig då din slutgiltiga månadskostnad. Månadskostnaden kan påverkas av ändringar av körsträcka, ränta eller försäkringens förutsättningar. Leasingperioden hos oss tecknas på tre år.

Vad ingår i månadsavgiften?

I din månadskostnad ingår service under hela avtalstiden, vägassistans och nybilsgaranti. Bilen har personvagnsgaranti vilket innebär att den har samma försäkringsskydd som en helförsäkring.

Hur beräknas månadskostnaden?

När vi kommunicerar en viss bilmodell till kampanjpris räknar vi alltid på en kontraktstid på tre år. Månadskostnaden kan variera beroende på val av mil, eventuell kontantinsats, motoralternativ med mera. Kalkylen varierar mellan 1000 och 2000 mil på per år. Prata med din säljare för mer information.

Vilka avgifter är det som tillkommer?

Transportstyrelsens avgifter, fordonsskatt, försäkring, eventuell trängselskatt, eventuella självrisker, p-avgifter och det drivmedel du tankar.

Om bilen utsätts för onormalt slitage kan du dessutom behöva betala en avgift när bilen lämnas tillbaka. Det kan till exempel handla om att bilen har körts längre än den avtalade körsträckan, att den inte är ordentligt rengjord vid återlämnandet, eller att den inte har servats i enlighet med avtalet.

Kan vem som helst privatleasa en bil?

För att få privatleasa en bil hos oss på Bilia krävs en godkänd kreditprövning.

Vilka modeller går att privatleasa?

Samtliga nya Volvomodeller går att leasa för dig som privatperson. Vill du hellre privatleasa en begagnad bil bör du titta närmare på vårt utbud av Volvo Selekt.

Vad händer när tiden för leasingavtalet går ut?

När leasingavtalet går ut (vanligen efter tre år), behöver du bara returnera bilen och välja en ny. Du behöver inte tänka på bilens andrahandsvärde. Däremot behöver du lämna bilen i ett skick som motsvarar bilens ålder med normalt slitage.

I vilket skick ska bilen vara när den lämnas tillbaka?

Bilen ska lämnas tillbaka i ett sådant skick som man kan vänta sig av en bil som har underhållits och vårdats med omsorg under hela avtalstiden. Det innebär till exempel att den ska ha servats i enlighet med avtalet, ha all utrustning intakt och vara fri från skador. Bilen ska också vara ordentligt rengjord, in- och utvändigt.

Om bilen har utsatts för onormalt slitage kan du behöva betala en avgift när bilen lämnas tillbaka.