En kompakt SUV laddad med körglädje

Volvo XC40 Recharge är en kompakt helt eldriven SUV som är fullmatad med innovationer och intelligent teknik.

Under den djärvt designade karossen döljer sig smarta förvaringslösningar, uppkopplade tjänster och en motor som inte gör avkall på vare sig kraft eller miljö.

Sätt dig bara i förarsätet, välj växel och njut. Helt utan avgasutsläpp.

 • Privatleasa från 3.995 kr/månad
 • Köp från 499.900 kr
 • Business lease från 5.395 kr/månad
 • Design som sticker ut

  Vass och uttrycksfull SUV-karossdesign möter kompakt effektivitet. De kontrasterande exteriördetaljerna ger XC40 Recharge ett helt eget uttryck som inte kan misstas.

 • 100% eldrift

  Volvo XC40 Recharges elmotor ger dig en direkt och dynamisk körupplevelse. Kör upp till 418 km på en laddning.

 • Flexibla lastalternativ

  Anpassa det bakre bagageutrymmet på XC40 Recharge efter dina behov. Förvandla golvet sömlöst till lastavdelare eller anpassad förvaring för dina shopping- eller träningsväskor.

 • Hållbara material

  XC40 Recharge bidrar till minskad miljöpåverkan på många sätt. Ökad användning av hållbara material är ett av dem. Till exempel är mattorna tillverkade helt av återvunnen plast.

 • Upp till
  418km
  elektrisk räckvidd
 • 4,9sekunder
  0-100 km/h
 • Google
  inbyggt

I blickfånget

Utforska några av Volvo XC40 Recharge’s bästa sidor.

Varianter och färger

 • Core

  Den oumbärliga utrustningsnivån för en uppkopplad och hållbar körning med stödjande funktioner som Google, elmanövrerad baklucka och Keyless entry & start.

 • Plus

  Utöver Core får du extra bekvämlighets- och säkerhetsfunktioner såsom värmepump, Driver Awareness, Driver Assistance, elmanövrerad förarstol och dynamiska LED-strålkastare.

 • Pro

  Utöver Plus får du en extra bekväm och uppkopplad upplevelse med funktioner som 360-kamera, elmanövrerad passagerarstol, Harman Kardon premiumljud och elmanövrerat panoramatak.

Priser och utmärkelser

Volvo XC40 Recharge har fått Top Safety Pick Plus (TSP+) från amerikanska Insurance Institute for
Highway Safety (IIHS) och är den första helt elektriska kompakta suven som får utmärkelsen. Volvo
Cars är därmed den enda biltillverkaren där samtliga modeller tilldelats betyget TSP+. Läs mer på ihhs 


Året efter lanseringen, 2018, blev Volvo XC40 utnämnd till Årets Bil i Europa. De 60 jurymedlemmarna från 23 länder lyfte fram saker som modellens drivlinor, den höga säkerheten, tekniska finesser och bildelningsfunktionen. Läs mer på Car of the Year


Brittiska Top Gear utsåg Volvo XC40 till årets SUV 2018. Top Gear hyllade komforten, den generella känslan av säkerhet och den "extremt välplanerade och praktiska interiören". XC40 beskrivs också av Top Gear som mångfacetterad i det att den marknadsförts som en bil för stadsmiljö, men ändå visat sig mycket kompatibel med körning på landsväg och motorväg. Läs mer på TopGear


Volvo kan addera ännu en utmärkelse då XC40 fick fem stjärnor och toppbetyg i 2018 års Euro
NCAP-tester. Testningen var den tuffaste någonsin med nya och mer krävande utmaningar av
säkerhetstekniken, inklusive detektering av cyklister och emergency lane keeping system.

Sammantaget fick nya Volvo XC40 det högsta säkerhetsresultatet bland alla bilar som testades under den nya regimen. Läs mer på Euro NCAP

Trygg och säker bakom ratten

 • Dela information, undvik faror

  Med hjälp av väder-, infrastruktur- och trafikinformation i realtid kan Connected Safety varna för dåliga förhållanden och andra faror mellan din bil och övriga uppkopplade trafikanter.

  Det kan hjälpa dig att förutse faror och anpassa din körning eller rutt.

 • Avancerade säkerhetsfunktioner

  Intelligenta säkerhetssystem hjälper dig att upptäcka och undvika andra fordon, fotgängare, cyklister och stora djur – dag som natt. Systemet varnar först och bromsar sedan automatiskt om du inte reagerar.

 • Håll dig i rätt fil

  Din Volvo kan skicka en diskret vibration genom ratten och hjälpa dig att styra tillbaka till mitten om du oavsiktligen börjar lämna din fil.

Teknik och uppkoppling

 • Prata med din bil

  Prata direkt med Google i din XC40 Recharge. Med hjälp av röststyrningen kan du njuta av underhållning och hålla kontakt med vänner, familj och kollegor.

 • Bästa tänkbara navigering

  Med Google Maps integrerat i bilen och röststyrning via Google Assistent får du trafikinformation i realtid. Kartan uppdateras automatiskt så att du får snabbaste möjliga rutten.

 • Planera laddningen

  Med en inbyggd ruttplanerare får du en påminnelse i god tid innan du behöver ladda din bil. Den rekommenderar också när och var du ska ladda, vilket gör att du kan köra mer avslappnat.

 • Få mer gjort längs vägen

  Med Google kan du koppla ihop dina favoritappar och smarta enheter för att bli mer effektiv under dagen. Du kan bland annat styra dina uppkopplade enheter där hemma medan du fortfarande sitter i bilen.

 • Integrering av smartphone

  Visa det välbekanta gränssnittet och funktionerna på din smartphone på mittdisplayen i din Volvo. Du kan enkelt ringa, skriva meddelanden, lyssna på musik och styra alternativen med hjälp av pekskärmen, rattreglagen eller röststyrningen.

 • Fjärrstyrning med Volvo On Call

  Volvo On Call är en uppkopplad tjänst som låter dig starta värmaren med mobilen, spåra din bil, skapa körjournaler och automatiskt larma räddningstjänsten vid en olycka.

 • Trådlös smartphoneladdning

  Glöm trassliga kablar. I det speciella facket för din smartphone kan du snabbladda trådlöst, utan kabelhärvor, medan du kör.

Volvo XC40 Recharge för snabb leverans

Tillbehörskatalog XC40 Recharge

Originaltillbehör till Volvo XC40 Recharge modellår 2021.

Service, garanti och assistans

Bygg Volvo XC40 Recharge

Sätt din egen prägel på din Volvo.

Frågor och svar

Bild och text på sidan kan beskriva utrustning som är standard eller tillval, och inte alltid tillgänglig för alla motoralternativ. Bilarna på bilderna kan innehålla extrautrustning. Med reservation för felskrivning och slutförsäljning.

Information WLTP: Räckvidd och utsläpp mäts enligt WLPT och kan variera beroende på körstil, användning av komfortutrustning, utomhustemperatur, antal passagerare, mängden bagage och höjdskillnader i terrängen.

Frånpriserna avser basutrustning och motoralternativ. Eventuell leasingkostnad avser samma förutsättningar som nedan leasingsvillkor om inget annat anges.

Privatleasing Volvo: Volvo Inclusive privatleasing är inkl. serviceavtal och är beräknat på 0 kr kontantinsats, 1.000 mil/år och 36 månader. Business Lease Volvo: Volvo Business Lease är exkl. moms och beräknat på 10% första förhöjd månadshyra, inkl. serviceavtal i 36 mån och garanterat restvärde. Billån Volvo: Volvo Inclusive billån är beräknat på 30% kontant, 84 månader och ränta 4,55% samt effektiv ränta fr. 0,1%.

När du köper en ny Volvo ingår alltid Volvo Assistans samt vagnskade- och rostskyddsgaranti.