Garantier för din Renault Transportbil hos Bilia

Garantier som följer med din nya transportbil från Renault

Med varje ny Renault följer flera garantier som bidrar till ett tryggt bilköp. Exakt omfattning för respektive garanti hittar du i bilens ägarhandlingar (service- och garantihäftet). 

Tre års personvagnsgaranti

När du köper en ny, svenskregistrerad Renault personbil ingår personvagnsgaranti i tre år från första registreringsdagen. Den gäller för skador på plåt och lack. Personvagnsgaranti och halvförsäkring blir tillsammans en helförsäkring för din bil. Med andra ord behöver du inte köpa till en vagnskadeförsäkring under garantitiden.


Fem års nybilsgaranti

Köpte du en ny Renault den 1 september 2010 eller senare? Då gäller nybilsgarantin i fem år, för fel som fanns vid leveransen eller uppstår under garantitiden. Nybilsgarantin täcker bilen och den utrustning som ingår i köpeavtalet.


Tolv års rostskyddsgaranti

Alla Renault personbilar har tolv års rostskyddsgaranti (Master har sex år). Garantin omfattar kaross och bilram. Om någon av de delar som omfattas av garantin utsätts för genomrostning, byts eller repareras den kostnadsfritt hos auktoriserad Renaultverkstad.

Garanti för begagnade bilar

Du som köper en begagnad bil hos Bilia ska givetvis också få ett tryggt bilägande. Därför har vi tagit fram garantin Bilia MaxiTrygg, som innebär en garantitid på upp till 24 månader eller 2000 mil. De flesta bilhandlare erbjuder endast garanti upp till 6 månader, men vi vill ge dig mer.

Avtalstid två år eller 2.000 mil

Gäller vid köp av bil yngre än fem år samt mätarställning upp till 10.000 mil vid försäljningstillfället.


Avtalstid 6 månader eller 500 mil

Gäller vid köp av bil som är fem-åtta år och har gått 10.001–15.000 mil vid försäljningstillfället.

Försäkra din Renault

Renault försäkring gör livet för dig som bilägare lite smidigare. Om det uppstår en skada är skadehanteringen enkel och du får bästa tänkbara hjälp.