En legend är tillbaka

Nya Alpine A110 är en modern, smidig och elegant tvåsitsig sportkupé – en modern version av den legendariska Alpine A110 Berlinette som dominerade i rallysammanhang under sjuttiotalet.

Alpine A110 ger dig en unik körupplevelse tack vare sin lättviktskonstruktion och aerodynamiska formgivning. Den bjuder på en minnesvärd färd, så väl om du navigerar genom alpina bergspass eller om du bara vill njuta av din körning i vardagen.

Alpine & design

För att ge dig bästa möjliga körupplevelse jobbar Alpine för att uppnå lägsta möjliga vikt. Därför är 96% av karossen och chassit gjort av aluminium.

A110 är bakhjulsdriven och levererar kraft från en fyrcylindrig 1.8 liters turbomotor. Motorn är monterad i bilens centrum, framför bakaxeln, för att ge drivhjulen maximalt grepp. Viktfördelning är 44% framtill och 56% baktill. Motorn är kopplad till en sjuväxlad automatlåda med dubbelkoppling och en särskilt avstämd utväxling.

Teknik som känns

Livets drivkraft i form av en bil – Alpine A110 bjuder på fartfyllda upplevelser. Tack vare den 252 hästkrafter starka bensinmotorn tar du dig från 0 till 100 km/h på endast 4,5 sekunder.

Vektorfördelning av vridmomentet, tre olika körlägen och en mittmonterad motor ger bakhjulen maximalt drivgrepp. All kraft tas till vara tack vare automatlådan med sju växlar, dubbelkoppling och rattpaddlar.