Byt bromsvätska hos Bilia

Byta bromsvätska

Stäng

Få saker är så viktiga för körsäkerheten som bilens bromsar. Och bromsvätskan är avgörande för att bromsarna ska fungera som de ska.

Bromsvätska som är för gammal kan ha dragit åt sig för mycket fukt, som gör att vätskan kan förångas och att bromsarna slutar fungera. Vattenutblandad bromsvätska kan även orsaka rostskador.

Byt bromsvätska vartannat år

Vi rekommenderar att bromsvätskan i bilen byts vartannat år. Då kan du vara säker på att bromsvätskan gör sitt jobb. Boka ett bromsvätskebyte hos oss på Bilia, så hjälper någon av våra erfarna och kunniga personliga servicetekniker dig.

Saktar ner bilen när bromsen trycks ner

När vi byter bromsvätska, gör vi det i hela hydrauliksystemet. På det sätter undviks att rostskador uppstår i systemet på grund av fuktskadad bromsvätska.

Med hjälp av bromsvätskan aktiveras även kraften som skapas när du trycker ner bromsen. Det gör att bilen kan sakta ner när du trycker på bromsen.

Och att du kan fortsätta köra säkert på vägarna.

Kör säkert på vägarna

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag inte byter bromsvätska?

Kokpunkten sjunker. En låg kokpunkt är känslig för både värme och vatten. Det räcker då med några hårda inbromsningar i följd för att vätskan skall börja koka, varvid pedalen går i botten. Ett lika stort problem med vattenutblandad bromsvätska är att hela hydrauliksystemet rostar inifrån. Det gäller både huvudcylindern, hjulcylindrarna och de reglerventiler som ska hindra att hjulen låser sig vid inbromsning.

Var kan jag byta bromsvätska?

Vi har anläggningar och kan hjälpa dig med service för din bil på flera orter. Hitta din närmsta anläggning här.