Välj XPENG som tjänstebil hos Bilia

Välj XPENG som tjänstebil till företaget

Kör du tjänstebil, är du småföretagare eller har du ansvar för bilflottan på ett företag?

Vi är specialister på XPENG och ser fram mot att hjälpa dig att hitta rätt tjänste- eller förmånsbil för dig och ditt företag.

  • Vi är med dig längs vägenVi är med dig längs vägen

    Vi är med dig längs vägen

    Vi hjälper dig hela vägen, från val av rätt modell och finansieringslösning till service och reparation. Du och ditt företag får en dedikerad kontaktperson hos oss som är väl insatt i vad som gäller enligt er bilpolicy.

    Börja med att kontakta oss för att se över dina behov och önskemål.

Vi ser över alla dina bilkostnader

Vi kan hjälpa dig med en fri Total Cost of Ownership-kalkyl att ta ställning till. Med din TCO beräknar vi  och sammanställer hela totalkostnaden för din tjänstebil eller företagets bilflotta. 

Flexibel företagsleasing

Med företagsleasing slipper du binda upp ditt företagskapital. Dessutom är 50% av leasingavgiftens moms avdragsgill. Du väljer miltal och sätter själv restvärdet.

När kontraktet löpt ut kan du välja att förlänga avtalet, köpa loss bilen eller byta ut den.

Vanliga frågor om tjänstebil

Är det någon skillnad på tjänstebil och förmånsbil?

Ja, tjänstebil är en bil som du som anställd endast får använda i tjänsten. Privat körning är begränsad till max 100 mil vid högst 10 tillfällen per år. Skulle du köra mer än så riskerar du att bli straffbeskattad.

Förmånsbilen får däremot nyttjas även privat, men då ska du som anställd betala förmånsskatt. Hur hög skatten blir bestäms av bilens förmånsvärde.

Hur räknas förmånsvärdet ut?

Bilens förmånsvärde ska motsvara den summa du som anställd sparar på att nyttja företagsbilen privat jämfört med att själv äga den. Om arbetsgivaren dessutom står för drivmedel för privata körningar ska även dessa beskattas.

Du kan själv räkna ut förmånsvärdet för en specifik bilmodell på Skatteverkets webbplats.