Nissan som tjänstebil hos Bilia

Gör företagets bilar till en god affär

Kör du tjänstebil, är du småföretagare eller har du ansvar för bilflottan på ett företag? Vi är specialister på Nissan och ser fram mot att hjälpa dig att hitta rätt tjänste- eller förmånsbil för dig och ditt företag.

Vanliga frågor om tjänstebil

Är det någon skillnad på tjänstebil och förmånsbil?

Ja, tjänstebil är en bil som du som anställd endast får använda i tjänsten. Privat körning är begränsad till max 100 mil vid högst 10 tillfällen per år. Skulle du köra mer än så riskerar du att bli straffbeskattad. Förmånsbilen får däremot nyttjas även privat, men då ska du som anställd betala förmånsskatt. Hur hög skatten blir bestäms av bilens förmånsvärde.

Vad är förmånsvärde?

Om du använder en bil för privat bruk, som du har fått tillåtelse att disponera i en anställning eller i ett uppdrag, uppstår en skattepliktig förmån. Förmånsvärdet är den skattepliktiga förmånen att få disponera en tjänstebil privat. Förmånsbeloppet läggs på bruttolönen och skatten dras sedan utifrån det beloppet.

Om arbetsgivaren dessutom står för drivmedlet för den privata körningen ska det också beskattas. Observera att resor till och från arbetet normalt räknas som privata resor.

Hur räknas förmånsvärdet ut?

Bilens förmånsvärde ska motsvara den summa du som anställd sparar på att nyttja företagsbilen privat jämfört med att själv äga den. Om arbetsgivaren dessutom står för drivmedel för privata körningar ska även dessa beskattas.

Du kan själv räkna ut förmånsvärdet för en specifik bilmodell på Skatteverkets webbplats.

Vad ingår, förutom själva bilen?

Om du väljer att leasa din tjänstebil hos oss, erbjuder vi ett paket kallat Business Lease. Detta innehåller, förutom själva bilen, försäkring, service (originalservice) samt garanterat restvärde. Enklare blir det inte.