Service
Boka tid för service
Nästa

Service

Hos oss är din bil i trygga händer. Alla våra bilverkstäder är auktoriserade av Volvo, Renault och Dacia och våra personliga servicetekniker är välutbildade experter. Här kan du läsa lite mer ingående vad vi kontrollerar och utför på din bil vid en service.

Fördelar med service hos oss på Bilia:

  • Pris direkt för de flesta servicar
  • Auktoriserade verkstäder – alltid originaldelar
  • Personlig Servicetekniker - en kontaktperson hela vägen
  • Delbetala räntefritt med Biliakortet
  • Väntar du på plats? Ta för dig av kaffe och kanelbulle

Du kan boka din service genom att ringa oss på 0771-400 000 eller online.

Boka service online

I flödet kan du även se priset för din service. Vi kan visa pris för de flesta typer av servicar och bilar, men inte riktigt alla än.

Hör gärna av dig om du har några frågor.

Rabatt på kort varsel

Rabatt på kort varsel

Finns det obokade servicetider kvar inom två dygn på din önskade anläggning får du 20% rabatt på service. Se till att få bilen servad och spara tid och pengar på samma gång.

Ring oss på 0771-400 000 för att se om vi har lediga tider med kort varsel på just nu anläggning.

Smidig & filmad service

Smidig & filmad service

På vissa anläggninar filmar vi nu utförda servicar. Hittar vi något som behöver åtgärdas ger din Personliga Servicetekniker en visuell genomgång av eventuell skada, rekommendarad åtgärd och ett prisförslag för åtgärden. 

Du kan sen ta ställning till rekommendationen i lugn och ro och meddela ditt beslut via din telefon.

Motor

Motor

Motorn är bilens hjärta och är extra viktig att ta hand om. Vi kontrollerar och byter dess motorolja, oljefilter och packning. Ser över eventuellt läckage i bland annat motor, växellåda och transmission. Vi kontrollerar även kupéluftsfiltret, så att du kan andas renare luft.

Vätskor och oljor

Vätskor och oljor

Det är viktigt att se över bilens vätskor med jämna mellanrum. Vi kontrollerar och fyller på kylarvätska, spolarvätska, kopplingsolja, servostyrningsolja och mäter och justerar kylarvätskans fryspunkt.

Bromsar

Bromsar

Få saker är så viktiga för säkerheten som att bromsarna fungerar som dom ska. Vi kontrollerar bromsbelägg och bromsskivor och justerar handbromsen. Dessutom går vi igenom bilens bromsledningar för att upptäcka eventuella läckage eller andra skador.

Interiör

Interiör

För oss är säkerheten alltid viktigast. För Volvo kontrollerar vi att säkerhetsbälten och tuta fungerar som de ska.

Fönster

Fönster

Vill du se bättre ut? Vi gör en funktions- och slitagekontroll av vindrutetorkare- och spolare. Samtidigt letar vi efter eventuella skador i vindrutan.

Lampor

Lampor

Vi kontrollerar att all yttre belysning fungerar som den ska och riktar vid behov bilens strålkastare rätt.

Däck

Däck

För Volvo så kontrollerar våra skickliga servicetekniker däckens mönsterdjup, slitage och lufttryck, och återställer sen däcktrycksövervakningen. Rätt lufttryck ökar däckens livslängd, ger bättre köregenskaper och sänker bränsleförbrukningen.

Intervalltillägg

Intervalltillägg

Intervalltillägg är en typ av service som tillkommer efter ett visst miltal. Beroende på milantal så kan vi vill exempel byta luftfilter, bränslefilter, tändstift, kamrem, bromsvätska eller drivremmar.

Elektronik

Elektronik

Genom att hålla mjukvaran i din bil uppdaterad kan du få tillgång till flera nya funktioner och tjänster. Dessutom gör vi en grundlig genomgång av bilbatteriet där vi ser över laddstatus, vätskenivå och rengör polerna.

Chassi

Chassi

Vi ser över och kontrollerar slitage på bland annat framvagn, styrning, drivaxlar och bakvagn.

Provkörning

Provkörning

Servicen avslutas med en slutkontroll, provkörning på väg och en stämpel i serviceboken.