Skadeverkstad Bilia

Skadecenter

Vi tar hand om alla typer av bilskador, från små repor i lacken till omfattande krockskador. Vi utför skadebesiktning och genomför det verkstadsarbete som behövs – såväl glas- och plåtarbete som lackering.

Har du råkat ut för en olycka?

  • Enkla skador som inte involverar annan part kan du skadeanmäla direkt på webben hos ditt försäkringsbolag. Små skador eller bucklor kan vi ofta laga billigare än självrisken och utan hela processen av skadereglering.
  • Vid kollision med ett annat fordon lämnas en skriftlig anmälan. Det är bra om ni kan fylla i skadeanmälan gemensamt redan på olycksplatsen. På blankettens framsida finns detaljerade frågor om olyckstillfället och uppkomna skador, och ni får båda skriva under. Blankettens baksida fyller ni i var för sig och skickar sedan in till respektive försäkringsbolag.
  • Du som har bilen försäkrad hos Volvia eller Renault/Dacia Försäkring kan lämna skadeanmälan till oss i samband med Skadebesiktningen, så sköter vi kontakten med försäkringsbolaget.

När krävs polisanmälan?

Har du råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse så krävs alltid en polisrapport. Ta även kontakt med polis om du känner dig osäker eller om du vill att polisen ska dokumentera olyckan. Ta med en kopia av polisanmälan i din skadeanmälan. Vi hjälper dig att se till att allt är ifyllt korrekt för försäkringsbolaget.

Behöver du bärgning?

Är bilen inte i trafiksäkert körbart skick kontaktar du Assistans för att bärga in bilen till oss. Har du en bil med fri assistans inkluderat i din försäkring, kostar bärgningen ingenting. I annat fall varierar självrisk eller kostnad beroende på försäkringsbolagets villkor. När du utför originalservice hos oss ingår oftast 12 månaders fri assistans. 

Här kan du se vad som gäller för ditt varumärke:

Vad kostar reparationen?

Om du själv vållat skadan, och den täcks av försäkringsbolaget, betalar du självrisken till oss i samband med att du hämtar ut din bil när reparationen är klar. Om försäkringsbolaget bedömmer att motparten var vållande, går din självrisk på dennes försäkring och du betalar ingenting.

Du betalar självrisken till oss i samband med att du hämtar ut din bil efter färdig reparation.

Till dig som har en märkesförsäkring hos Volvia, IF, Renault Försäkring eller Dacia Försäkring kan vi erbjuda 12 månaders räntefri delbetalning av självrisken, vid betalning med Biliakort.