Laga stenskott hos Bilia
Laga stenskott hos Bilia

Laga ditt stenskott hos oss

Stäng

Vindrutan är en viktig och bärande del av bilens kaross. Ett stenskott kan lätt växa sig större. Sätt på ett stenskottsplåster och boka en tid för lagning direkt vid skada.

 • Från 100 kr med märkesförsäkring

 • Personlig rådgivning och service

 • Beställ gratis stenskottsplåster

 • Vilka stenskott behöver lagas?

  Ett stenskott som består av bara en liten grop behöver inte lagas. Men om stenskottet har sprickor behöver det åtgärdas.

 • Vad händer om jag inte lagar stenskottet?

  Har stenskottet sprickor kan fukt tränga in och hela vindrutan behöva bytas ut.

Laga eller byt vindruta

Laga ditt stenskott hos Bilia

Vi är auktoriserade bilglasmästare och kan laga eller byta din vindruta oavsett bil- eller årsmodell. Att laga stenskott täcks av försäkringen och kostar från 100 kr i självrisk. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag.

Pris

Tjänst Pris
Stenskottsreparation Självrisk 0-200 kr beroende på försäkring eller försäkringsbolag
 • Kontakta ditt försäkringsbolag

  Har du en skada i vindrutan ska du ta kontakt med ditt försäkringsbolag. Du får information om din självrisk och ett ärendenummer som vi kan använda när vi tar över kontakten med försäkringsbolaget.

Vanliga frågor och svar

Hjälper det att sätta på ett stenskottsplåster om jag fått ett stenskott på bilrutan?

Det är bra att alltid ha ett stenskottsplåster i bilen i fall du får en skada på vindrutan. Det skyddar mot att fukt och smuts tränger in i rutan och stenskottet växer. Välkommen in till oss och hämta ett, men undvik att vänta för länge med att reparera, en liten skada blir lätt mycket större.

Kan jag laga mitt stenskott när jag utför andra reparationer på min bil?

Våra bilglasmästare fixar stenskottslagningen samtidigt som du gör andra reparationer. Allt för att spara tid åt dig.

Kan jag laga stenskottet själv?

Det finns kit att köpa för att laga stenskott på olika hobbybutiker för att laga stenskottet själv. Kostnaden för att köpa ett kit är dock ungefär detsamma som det kostar för dig att gå till någon av Bilias verkstäder och få ditt stenskott lagat.

Var kan jag göra en stenskottslagning?

Du hittar oss på flera platser i Sverige och hjälper dig med din bils stenskottslagning. Hitta din närmsta anläggning här. 

Vilka bilmärken gör ni stenskottslagning på?

Vi på är certifierade och kan hjälpa dig med stenskottslagning på våra auktoriserade verkstäder för Volvo, BMW, Toyota, Mercedes-Benz, Renault, MINI, Dacia, Polestar, Alpine och Lexus.