Takbox

 • Hur väljer jag rätt takbox?

  En takbox ger dig många liters extra lastutrymme när du ska ut på äventyr. Men innan du köper en bör du fundera över vad du tänker packa i den. Ska du få plats med skidor bör du välja en längre takbox. Har du mycket eller skrymmande packning som golfbagar eller en barnvagn kanske du är i behov av en bredare variant. Välj i första hand takbox utefter storlek (volym) och se sedan till att den passar din bil. Vi visar gärna vägen till rätt takbox. Klicka här och ange ditt registreringsnummer så föreslår vi de takboxar som passar din bilmodell.

  Det finns såklart flera olika storlekar av takboxar – långa, smala och breda. Vissa är aerodynamiskt utformade för att minimera bränsleförbrukningen. Andra är öppningsbara åt flera håll. Tänk på att en låsbar takbox är att föredra. Och även på takboxar går pris och kvalitet oftast hand i hand.

  Vi har ett brett sortiment av takboxar från Thule, Packline och Volvo. Vissa med upp till 10 års garanti!

  Har du frågor kan du alltid ringa oss på 0771-400 000 eller komma in till närmaste Bilia-butik när du har vägarna förbi!

  Hitta takboxar här

 • Bör jag välja plast eller glasfiber?

  Konstruktionen är oftast av plast eller glasfiber. Är du ute efter en takbox av hög kvalitet med lång livslängd så bör du välja glasfiber. Det är oftast något dyrare men även stabilare. Takboxar i glasfiber kan också vara tyngre, vilket påverkar bränsleförbrukningen något. Även hur mycket du kan packa för att inte överstiga maxlast. 

  Hitta takboxar här

 • Hur mycket får jag lasta i en takbox?

  När du packar takboxen är det viktigt att du inte lastar för tungt. I en lättare takbox kan du packa tyngre och vise versa. I instruktionsboken hittar du information om vilken maxlast som gäller för din bil. Maxlast är lasten och takboxens vikt tillsammans. 

  Hitta takboxar här

 • Är det viktigt att välja krocktestade takboxar?

  Hos oss på Bilia hittar du endast takboxar från världsledande leverantörer som Thule, Packline och Volvo. Självklart är de krocktestade och godkända enligt EU-krav som TüV eller CiyCrash.

  Hitta takboxar här

 • Vilken är den högsta tillåtna hastigheten med en takbox?

  Maxhastigheten med en taxbox monterad är 120 km/h. Kör du fortare än det gäller inga garantier från tillverkaren. Höga hastigheter påverkar både säkerheten och bränsleförbrukningen markant.

  Hitta takboxar här

 • Hur monterar jag takboxen på bästa sätt?

  Samtliga takboxar som Bilia säljer har snabbfästen, vilket gör monteringen enklare. Tänk på att montera takboxen tillräckligt långt fram, så du enkelt kan öppna bagageluckan. Efter några mil är det bra att säkerställa att takboxen fortfarande sitter fast som den ska. 
  Ett tips är också att tvätta bilen före montering. Då slipper du både repor i lacken och smutsiga kläder.

  Hitta takboxar här

 • Hur packar jag takboxen på bästa sätt?

  När du packar bör du se till att lätta och skrymmande saker hamnar i takboxen. Tyngre saker ska in i bilen. Se också till att säkra alla saker ordentligt, gärna med spännband.
  Tänk också på vikten. I instruktionsboken hittar du information om vilken maxlast som gäller för din bil. Maxlast är lasten och takboxens vikt tillsammans.

  En tungt lastad bil gör att bränsleförbrukningen ökar. Även köregenskaperna försämras. Kör därför extra försiktigt för att se så du har full kontroll.

  Hitta takboxar här

 • Hur förvarar jag takboxen bäst?

  Det bästa sättet att förvara takboxen är med hjälp av en takboxlift. Den fästs i taket ovanför bilen och kan hissas upp och ner för att underlätta både montering och förvaring. Hos oss på Bilia hittar du även väggfästen i vilka du kan förvara din takbox. Tvätta alltid din takbox innan förvaring och använd gärna takboxskydd för att skydda boxens yta.

  Hitta takboxar här

Skriv ut