Gör företagets bilar till en god affär

Vilken Lexus vill du köra som tjänstebil eller förmånsbil?

Lexus som tjänstebil

Kör du tjänstebil, är du småföretagare eller har du ansvar för bilflottan på ett företag? Vår företagstjänst Bilia Fleet är din partner för allt som har med företagets tjänste- och förmånsbilar att göra.

Vi är med dig längs vägen

Vi hjälper dig hela vägen, från val av rätt modell och finansieringslösning till service och reparation. Hos Bilia får du och ditt företag får en dedikerad kontaktperson som är väl insatt i vad som gäller enligt er bilpolicy. Börja med att kontakta oss för att se över dina behov och önskemål.

Kontakta vår företagsavdelning

Aktuella kampanjer

Vanliga frågor om tjänstebil

Är det någon skillnad på tjänstebil och förmånsbil?
Ja, tjänstebil är en bil som du som anställd endast får använda i tjänsten. Privat körning är begränsad till max 100 mil vid högst 10 tillfällen per år. Skulle du köra mer än så riskerar du att bli straffbeskattad.

Förmånsbilen får däremot nyttjas även privat, men då ska du som anställd betala förmånsskatt. Hur hög skatten blir bestäms av bilens förmånsvärde.
Hur räknas förmånsvärdet ut? (OBS länka till Skatteverkets hemsida)
Bilens förmånsvärde ska motsvara den summa du som anställd sparar på att nyttja företagsbilen privat jämfört med att själv äga den. Om arbetsgivaren dessutom står för drivmedel för privata körningar ska även dessa beskattas. 
 
Du kan själv räkna ut förmånsvärdet för en specifik bilmodell på Skatteverkets webbplats.
Vad ingår, förutom själva bilen?
Om du väljer att leasa din tjänstebil hos oss, erbjuder vi ett paket kallat Lexus Business Lease. Detta inkluderar, förutom själva bilen, försäkring, service och garanterat restvärde. Enklare blir det inte.