Finansiering på Bilia
Finansiering på Bilia

Privatleasa eller köpa?

Det finns fördelar med båda alternativen. Vilken finansiering som passar dig beror till exempel på hur långt du kör, hur länge du vill behålla din bil och vad du använder den till.

Kontakta oss, så hittar vi bästa lösningen för dina behov och förutsättningar.

 • Privatleasing – vad innebär det?

  Privatleasing innebär att du hyr en ny bil, vanligast under tre år. I avtalet anges en övre gräns för hur långt du kan köra bilen.

  Du betalar en fast månadsavgift som, beroende på avtal, kan inkludera serviceabonnemang och försäkring. Efter avtalstiden lämnar du tillbaka bilen.

 • Anledningar att privatleasa

  + Du slipper en större utgift

  Genom privatleasing undviker du en större engångsutgift. Det är dessutom perfekt för dig som inte vill eller kan ta ett billån. Du har dock möjlighet att lägga in en kontantinsats och på så sätt sänka din månadskostnad.

  + Fast månadskostnad

  Väljer du privatleasing som inkluderar kostnader för service och försäkring, slipper du oförutsedda utgifter. Då betalar du en fast månadskostnad där allt ingår.

  + Ingen värdeminskning

  Du slipper tänka på vad bilen tappar i värde. När avtalet gått ut lämnar du bara tillbaka bilen.

 • Att tänka på vid privatleasing

  – Kostnad för onormalt slitage

  Om bilen utsätts för onormalt slitage, kan du behöva betala en avgift när du lämnar tillbaka den. Skulle bilen skadas på grund av en olycka, behöver du ta kontakt med oss så att vi kan åtgärda skadan.

  – Begränsad körsträcka

  Oftast är körsträckan begränsad i leasingavtalet. Det kan innebära att du behöver undvika alltför långa bilresor.

Välj bilmärke för att läsa mer om privatleasing