Kampanjer

Om Dacia Duster

Användbar och elegant lågpris-suv

Dacia Duster är en robust suv med stora utrymmen som klarar både terräng och svåra förhållanden. Den passar samtidigt utmärkt som stadsbil. För att inte tala om att den är en av de mest prisvärda suvarna på marknaden. Som ”elegant arbetshäst” passar Duster perfekt och tack vare fyrhjulsdriften utmärker den sig som ovanligt bra dragare med en maxvikt på 1500 kilo. Lägg därtill att fordonet är rejält bränslesnålt även med last, och därför riktigt billig att använda. Det här är lågpris-suven där köparen får mycket för pengarna! 

Stora utrymmen och imponerande rostskydd

Duster har en rymlig kupé och bilen har i övrigt riktigt bra komfort för fem personer. Designen är i övrigt modern och den förkromade kylargrillen och de dubbla strålkastarna gör verkligen intryck! Insteget är bekvämt och det finns bra med plats för väskor, bagage och fritidsutrustning. Bilens höga markfrigång gör att du snabbt har bra siktförhållanden över väg och ytterområden. Som ett extra plus kan sägas att den här bilen håller imponerande hög klass vad gäller rostskyddet. Dörrar, motorhuv och luckor är behandlade och limmade invändigt och även balkar och hålrum har skyddats med vax.

Biltidningen Vi Bilägare tycker till om Dacia Duster

Test av fyrhjulsdrivna lågprisbilar

Dacia Duster blev tveklöst bäst i test i Vi Bilägares test av fyrhjulsdrivna lågprisbilar. "Mycket bil för pengarna" "Dessutom är rostskyddet mycket bra".
Se filmen från Vi Bilägares test här eller läs testet i Vi Bilägare nr 3 2014.

Rostskyddsinspektion efter två år och 7.000 mil

Vår Dacia Duster har ett riktigt stort plus. Det fick vi åter igen bekräftat vid den årliga rostskyddsinspektionen. Rostskyddet håller mycket hög klass.

"– Det är sällan jag ser så här rostfria bilar efter två år och 7 000 mil, säger han efter inspektion av skarvar och hålrum med hjälp av fiberoptik. Motorhuv, lucka och dörrar är invändigt behandlade och limmade och även balkar och hålrum har skyddats med vax. Hela bottenplattan har dessutom ett skyddande slitskydd, så här ska det se ut!"

Publicerad 2012-11-28, läs artikeln hos Vi Bilägare.

  • Dacia Duster silver
  • Dacia Duster grön