Originalreservdelar

bromskivor

Volvo Original - en klockren investering

Ibland får vi frågan varför det är viktigt att köpa just Volvo Original. Det korta svaret är att din Volvo är byggd av tusentals Volvo Originaldelar som samverkar med varandra.

Det lite längre svaret är att om en del inte passar kan det i bästa fall bli en ganska dyr historia. I värsta fall kan det handla om liv och död. Låt oss jämföra din Volvo med ett mekaniskt armbandsur för att göra vikten av Volvo Originaldelar ännu tydligare. Om ett kugghjul i klockan skulle gå sönder finns det säkert flera som kan erbjuda ett nytt. Men skulle du montera ett kugghjul som inte är exakt likadant som det gamla så är risken stor att klockan inte går rätt i fortsättningen. På samma sätt kan en främmande del i din Volvo äventyra samverkan med övriga delar. Volvo Originaldelar innebär trygghet.

Varje enskild Volvo Originaldel är utprovad för att ge rätt funktion för just din Volvo. Originaldelarna är nämligen de delar som vi bygger bilarna av i fabriken. Kraven på delarna är därför lika högt ställda som vid tillverkningen av din Volvo. Originaldelen har exakt rätt egenskaper, rätt kvalitet och rätt passform. Volvo Original är precis så bra som krävs för att hela bilen ska fungera på rätt sätt. Så omfattande krav behöver inte en anonym del uppfylla.


Torkarblad

Kabinfilter

Att byta till Volvo Original torkarblad är en bra investering och billig livförsäkring. Fri sikt är livsviktigt när du kör bil och våra torkarblad tål även det ruskigaste väder. I ett test som Göteborgsposten utförde gavs Volvo Original torkarblad 4,6 poäng av 5 möjliga.

Kupéfiltret bör bytas regelbundet för att hålla luften fräsch i din Volvo. Ett Volvo Original kupéfilter absorberar så mycket som 90 procent av de minsta partiklarna (0,3-0,5 mikrometer), vilket är klassledande.

Bromsbelägg

 

Ett bromsbeläggtest mellan Volvo Original och två konkurrerande bromsbelägg visade att en lätt lastad Volvo utrustad med icke Volvo Original bromsbelägg krävde 15-20 procent mer pedalkraft för att uppnå samma bromseffekt som med Volvo Original. I en fullastad bil visade testet ännu större skillnader, med upp till 50 procent högre pedalkraft på ett av de konkurrerande bromsbeläggen.

Volvo verkstadsreparation

Tips från Volvoverkstaden

Skakar ratten eller pedalen under inbromsning eller hörs det ett skrapande ljud? Då kan det vara dags att byta bromsklossar eller bromsskivor. Man kan även titta efter sprickbildningar eller ojämnheter på skivan. Och byter man skivan så bör man även byta bromsklotsar samtidigt. Tänk på att bromssystemet är en säkerhetsdetalj så använd bara delar du kan lita på!

Du vet väl att:

  • Volvons mjukvara förväntar sig Volvo Originalhårdvara. Om den får något annat kan det hända att den inte svarar eller reagerar fel. Ju mer teknik som bilen har (City Safe etc.) desto viktigare blir detta.
  • Volvo bromsskivor är exakt utformade för att passa Volvo. Vi gjuter våra egna bromsskivor i Floby. Materialet köps in från extern leverantör och innehållet är beroende på storlek på bilmodell och motor (tyngden på bilen påverkar).
  • Volvo bromsskivor klarar en värme på 800 grader.

Detta visste du inte om våra bromsskivor

Volvo Original bromsskivor testas först i en testrigg, sedan i speciella Volvobilar fulla med testutrustning och till sist genom fälttester i olika klimat. Det tuffaste provet är "alptestet", där Volvon drar ett släp nerför en flera kilometer lång alpin väg för att testa bromsarna.

Källa: Volvo Magazine 7/2013

  Sök reservdelar i Bilias webshop.